Društvo historičara Tuzlanskog kantona

Historijska misao onlineČasopis Historijska misao je pokrenut s ciljem pružanja dodatnog poticaja razvoju historijske nauke u Bosni i Hercegovini i stvaranja novog prostora za objavljivanje rezultata istraživanja iz oblasti historiografije, kako afirmiranim historičarima tako i mladim istraživačima, polaznicima postdiplomskih i doktorskih studija, profesorima historije, ali i drugim stručnjacima srodnih nauka koji mogu ponuditi radove u skladu sa naučnim i stručnim standardima časopisa. Izdavači su pokrenuli časopis temeljem svijesti da historijskoj nauci treba osigurati povoljniji status u naučnom životu Bosne i Hercegovine te u bosanskohercegovačkom društvu uopće, uključujući potrebu afirmacije historijskih uvida kao važne pretpostavke humanizacije društvenih odnosa u Bosni i Hercegovini i na prostoru bivše jugoslavenske države.

Na prvoj sjednici Upravnog odbora Društva historičara Tuzlanskog kantona razmatran je i usvojen program rada  donesena je Odluka o pokretanju časopisa pod nazivom "Historijska misao".

Za glavnog i odgovornog urednika časopisa imenovan je prof. dr. Adnan Jahić.

Na prvoj sjednici Upravnog odbora Društva historičara TK donesene su odluke: da su izdavači časopisa "Historijska misao" Društvo historičara TK i Odsjek za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Časopis je uvršten u međunarodnu bazu CEEOL (Central and Eastern European Online Library) na slijedećem linku: http://www.ceeol.com/search/journal-detail?id=1251

 

Časopis Historijska misao je dostupan u štampanom i elektronskom obliku.

Attachments:
Download this file (HISTORIJSKA MISAO-1-(2015)online.pdf)Historijska misao 1 (2015)[ ]2527 kB
Download this file (HM2.pdf)Historijska misao 2 (2016)[ ]1835 kB
Društvo historičara Tuzlanskog kantona  /   Adresa: Slanac br. 52, 75.000 Tuzla  / e-mail: sekretar@drustvohistoricaratk.com